19 Haziran 2009 Cuma

Glen Johnson

Glen Johnson, 1984 doğumlu İngiliz milli takım oyuncusu. Sağ bek mevkiinde görev yapmakta. West Ham United'da futbola başlamış. 2003 yılında Chelsea'ye 7.4M£ (~8.3M€) karşılığında geldi. Chelsea'deki ilk yılında ve geldikten 1 yıl sonra Mourinho yönetiminde pek şans bulamadı zira Mourinho, Porto'daki sağ bekini (Paulo Ferreira) de beraberinde getirmişti (ek olarak Essien'in sağ beke çekilmesi de etkili oldu). 2006-07 sezonunda Portsmouth'a kiralık yollandı. Portsmouth'ta 26 lig maçına çıktı ve sonraki sene Portsmouth'a 4.9M£ (~5.5M€) karşılığında döndü. Portsmouth'ta başarılı geçen bir sezon sonucu İngiltere milli takımında formasıyla ödüllendirildi ve spor yazarlarının seçtiği yılın 11'ine seçildi.

Liverpool tarafında ise mali sıkıntılar baş göstermekte. Benitez Alvaro Arbeloa'ı Real Madrid'e 10-12M€ karşılığında göndermenin peşindeydi. Bu konudaki son gelişmeleri pek bilmiyorum ama Glen Johnson'ın gelmesiyle Arbeloa'nın pabucunun dama atılacağı bir gerçek. Johnson her ne kadar iyi bir oyuncu olsa da verilen 17M£ (~20.5M€) gerçekten ederinden çok fazla. Bunu telafi etmek için Arbeloa'dan başka para kaynağına ihtiyaç var.

Ben ise Glen Johnson'ın Liverpool'da başarılı performansına devam edeceği kanaatindeyim. Maliyetini amorti etmesi her ne kadar uzun sürse de en azından 2 yıl kalması hem takım için hem kendisi için yararlı olacaktır.

Bilgi ve istatistikler transfermarkt.co.uk'tan alınmıştır. Eğer hata görürseniz ve bildirirseniz memnun olurum.

Hiç yorum yok: