9 Haziran 2010 Çarşamba

Uğurlar olsun

Acısıyla tatlısıyla bir Rafa dönemi kapandı. King Kenny Liverpool'a menajer arayadursun, Benitez Inter ile anlaştı bile. 6 yıllık Benitez döneminde 2005 İstanbul da yaşandı ligde 7.lik de.

Liverpool son yıllarda hep lige asılmayan ama CL'de farkını ortaya koyan takımdı. Geçen sene CL'de çeyrek finalde dillere destan (4-4) bir şekilde veda etmesine rağmen ligde 2. oluyordu ki o zamanki oynanan futbol son 20 yılın en iyi Liverpool'u idi. Ve tabi 20 yıldır Liverpool ilk defa lig şampiyonluğuna bu kadar yaklaşmıştı.

Kaderin cilvesi işte. Bu sene o Liverpool CL'de gruplarda 3. oldu. Avrupa Ligi'nde yarı finalde kaybetti ve en önemlisi ligde ancak 7. olabildi. Benitez'in eli artık ilk yıllardaki kadar güçlü değildi. Amerikan şirketi görünümündeki kulübün son kriz dönemleri elbette Benitez'in manevra kabiliyetini azalttı. Benitez ise yüklü tazminatını isteyip kulübe yük olmak istemedi. 16M£'luk tazminatın çok çok altında 3M£'a anlaştı.

Sakatlıklar, mali sıkıntılar, fiyasko transferler bir yana Benitez hemen hemen geliştirdiği kadar geriye götürdü takımı. Birçok oyuncudan potansiyelinin üstü verim alma özelliğini sonuna kadar kullandı. Örneğin Xabi Alonso, Kuyt, Mascherano, Riera, Benayoun... Belki de kariyerlerinde bir daha hiç Benitez'in oynattığı gibi oynamayacaklar.

Şimdi Inter'in avantajını oldukça iyi kullanacaktır. Hem mali yönden rahatlık hem de 5 yıl üst üste şampiyon olmanın verdiği yalnızlık... Man Utd, Chelsea, Tottenham olmadığı gibi Ferguson, Wenger, Redknapp da olmayacak. Bırakalım dostumuz İtalyan futbolunun tadını çıkarsın.

Bize de Mourinho'nun Real macerasının bitmesini beklemek düşer.

Hiç yorum yok: