15 Haziran 2009 Pazartesi

Zen Master

Tecrübe, görüp geçirmişlik. Sonra yetenek ve en son şans. Bu Orlando, Cavs'ten ne kadar tecrübeliyse, Lakers da Orlando'dan o kadar tecrübeli. Bir de şöyle bir olay var. Stan Van Gundy ve Mike Brown'ın kariyerlerinde 7şer defa playoff serisi kazanmışlar. Toplam 14 ediyor. Bir de yanına Phil Jackson'ı koyduğumuzda Zen Master'ın "şampiyonluk" sayısı -artık- 10. Bırakalım da Lakers ve Jackson tecrübenin ve şampiyonluğun tadını çıkarsınlar.

Jordan ve ekibiyle 6, Kobe ve Shaq ile 3 şampiyonluk kazandı Jackson. Bu kez elinde bir Shaq yoktu. Ama birbirine uyumlu çarkların hareket ettirdiği bir makine vardı adeta. Kobe gibi bir oyuncu eğer bu çarklardan birisi olamazsa yani kendi halinde takılırsa takımı için büyük facia olurdu. Bunu da o 'makine'ye monte eden yine Jackson idi.

Lakers'ı 3 sene şampiyon yaptıktan sonra 1 sene koçluğa ara verdi. O sezon Lakers batıda 11. olarak playofflara giremedi. Sonraki iki sene Jackson önderliğinde playoffların ilk turunda elendiler. O zamanki kadro tam bir faciaydı zaten.

Anlattıklarımdan bir sene sonra yani 2007-08 sezonunda Lakers aradığı kanı büyük bir kazıkla buldu. Gasol'ü kadroya kattı. Aslında o zamandan beri Lakers şampiyonluk favorisiydi. Geçen senenin sonunda yeni nesil "üçlü silahşörler" (Paul Pierce, Ray Allen, Kevin Garnett) tarafından mağlup edildiler.

Ve bu sezon batı konferansındaki yalnız birincilik aslında finallerin habercisiydi. Herkesin Cavs hakkındaki görüşlerini yanıltan bir Orlando vardı karşılarında. Her ne kadar Orlando -biri Staples'ta olmak üzere- 2 maçta üstün oynamasına rağmen yenilse de bunlar Lakers'ın hanesine yazılıyordu. Ve seri 2. kez Los Angeles'a gidemeden bitti.

Artık Jackson'ın her parmağında 1 yüzük var ve bu konuda Red Auerbach'ı da geçerek NBA tarihine geçti. Sanıyorum ki birkaç sezon daha götürecek Lakers'ı ve Kobe'yle beraber basketbola veda edecek. Yaş olmuş artık 63 zaten.

Hiç yorum yok: