18 Haziran 2010 Cuma

Etti 5

Belki beklenen oldu Lakers kazandı ama maç hiç de beklendiği gibi geçmedi. Her sayı için her hücum için ekstra ekstra ter döküldü. Skor çok ilginç 83-79. NBA'de, özellikle de finallerde pek alışık olmadığımız türden bir skor.

Aslında Lakers'ı maça ortak eden Artest sürprizi ve çok sayıda serbest atıştı. Kobe bir ara çok kötüydü falan ama serbest atışlarla geri döndü. Ve maçın en kritik anlarında art arda gelen 3 üçlükten de bahsetmeden duramayacağım. Önce Sheed, sonra Artest ve en son Rondo. Bu 2 üçlük maçtan son çeyrekte kopan Celtics'e yetmedi elbette. Celtics'in de artık bittiği andır. Son çeyrekte "yaşlı"lık "tecrübeli"liğe ağır bastı. Adımları takip etmekte zorlanan Boston o kadar çok faul yaptı ki kendisini resmen maçtan düşürdü. Allen-Pierce-Garnett üçlüsünün seneye ne yapacağına dair bir fikrim yok. Ama bildiğim bir şey var. Aynı Celtics seneye buraya bile gelemeyecek. Mutlaka bazı taşların değişmesi gerekiyor.

Kobe de bu şampiyonlukla 5'e ulaştı. Bill Russell'ın 11'ine ulaşması imkansız ama Jordan'ı yakalaması an meselesi. Efsaneler arasında çoktan yer aldı bile. Geçen sene karısının 4 parmağında yüzük vardı. 5.yi gösteriyordu. O an hala gözümün önünde. Ne kadar çabuk olmuş diyor insan.

Hiç yorum yok: