30 Haziran 2010 Çarşamba

Elenmeyi hak etmek

Henry kasım 2009'da o topa eliyle dokunduğunda milyonlar Fransızların biletini kesmişti. Domenech döneminde sevilmeyen konusunda Yunanistan'la yarışır oldular! İlk turda bir TV dizisini aratmayacak olaylar yaşandı. Anelka'nın Londra'ya dönüşü sonrası ipler koptu ve aylar önce lanet okuyan milyonlar sonunda derin bir "oh" çekti. Fransa elenmeyi sonuna kadar hak etmişti.

Eleme grubunda neredeyse tulum çıkartan İngiltere, sezonun 2. yarısında üst üste gelen sakatlıkların kurbanı oldu. Sakatlar her ne kadar düzelse de hiçbiri eski performansını veremedi. Verilmeyen gole ağlayan İngilizler kusura bakmasın. Slovenya maçının 89. dakikasında Milner'ın korner bayrağına topu götürmesiyle çoktan elenmeyi hak edenler arasında yer aldılar.

Portekiz de dün eve dönüş biletini aldı. O eşleşmeden İspanya yerine Portekiz çıksaydı kim sevinirdi acaba? Savunma anlayışı yerleşmiş ancak hücum yönü kısır bir takım vardı baştan beri. Fildişi-Portekiz maçında iki takımın da üzeri çizilmişti. Ama tatili birkaç gün uzatan Portekiz oldu. Kuzey Kore maçı haricinde futbol tabirinin içini bir türlü dolduramadılar. Eduardo ve Coentrao'yu izlemek ise Portekiz'den geriye kalan iki tatlı anı oldu.

Hiç yorum yok: