5 Eylül 2009 Cumartesi

Mazlumun ahı

Diğer blogcular gibi söze başlayamayacağım. Ya da ekşisözlük'tekiler gibi. Ben Kewell'ı Leeds zamanından falan tanımıyordum. Yaşım yetmediğinden zaten GS-Leeds maçından bir tek "kral attı, Elland Road'da attı"yı hatırlarım. Liverpool'daki zamanında da pek canlı izlemediğim için öyle yorum yapabileceğim bir adam değildi. Ama gözümüzün önüne geldi, Türkiye'ye, Galatasaray'a. Yani Lig Tv'si olmayanlar bile artık her hafta bir şekilde onu izleyecekti. O gün bugündür Kewell'a hayranım. O kısımdan şüpheniz olmasın yani.

Ama araştırdık ettik, Leeds'te döktüren, İngiltere'yi ayağa kaldıran adam Liverpool'da neden bu kadar az tutundu ya da neden sözleşmesi uzatılmadı bir cevap bulmaya çalıştık. Ama sanki Kewell muhabbeti konuyu farklı bir yere taşıdı gibi. Neyse devam edelim görelim.

Leeds'in genç yıldızı ve kaptanının hayallerinde Liverpool varmış. Leeds'e gelen teklifler arasında Barcelona, Real Madrid, Man Utd, Arsenal gibi ekiplerin bulunmasına rağmen o mütevazı insan, diğerlerine göre mütevazı takım Liverpool'u seçmiş. Houiller, Kewell için 8M£ önermiş. Ama Houiller zaman zaman orta sahada ve sağ kanatta görev vermişse de 36 lig maçı oynayarak alnının akı ile sezonu tamamlamış. Gel gelelim Benitez'e. Benitez döneminde Kewell'ın üzerine sanki kara bulutlar çökmüş. Sakatlıklar peşini bırakmazken sakatlıklardan arta kalan zamanlarda ise İspanyol Kewell'ı pek tercih etmemiş. Zaten son senesinde artık Kop'un bir bölümü bile Kewell'ı sahiplenmeyip kendisine masraf gözüyle bakıyormuş. Kewell rüyalarının kulübünden artık ayrılma vaktinin geldiğini anlamış. İngiltere'yi ve 7 numarayı rafa kaldırarak işe başlamış. Roma'dan gelen teklif her ne kadar cazip olsa da Roma işi ağırdan alınca o da 2000'de de 1 kez geldiği İstanbul'a gelmiş. Hikayeyi İstanbul'a bağlamak gerekirse o kısım burası. Ama yine Liverpool'dan lafa devam.

Bakıyorum da transferlere Luis Garcia, Smicer, Zenden, Mark Gonzalez derken hiçbir sol kanat oyuncusu (aralarında en yararlı olan Luis Garcia o da tam kanat değil) adam akıllı form tutturamamış ve bugüne kadar Rafael Benitez'in en çok önemsediği bölge sol kanat olmuş. Bu doğrultuda alınan Riera, Babel ve Leto'nun ne olduğu muamma. (Leto zaten gitti bile) Sanki Kewell'ın ahı tutmuş da Benitez acı çekiyor gibi. Hangisini sola çekse bir sorun çıkıyor. Başarısını en çok istediği vatandaşı Riera bile o kadar gol atmasına rağmen halen sallanıyor. Diyorum da Kewell şu haliyle Liverpool'da 60 dakika oynayıp yerini Babel'e bırakamaz mı?

Hiç yorum yok: