2 Aralık 2011 Cuma

Aralık 2011

Chelsea galibiyetinden sonra yazı yazmayı planlıyordum ama açıkçası Lucas'tan dolayı yazmak hiç içimden gelmedi. Lucas için zor günler başladı, Liverpool için de öyle. Takımda son 2 yılın tartışmasız en iyi oyuncusu olan bir oyuncuyu kaybettik şaka değil. Üstelik sezon sonuna kadar. Ve beni asıl korkutan Lucas'ın sakatlandığı bölgenin kronikleşmeye müsait olması. Genellikle diz bağlarından sakatlanan oyuncular bellerini uzun süre doğrultamıyorlar (Michael Owen, Uğur Uçar gibi).


Aralık ayı bu sezon için önemli bir zaman dilimi. Hem Lucas'ın yokluğunda takımın vereceği reaksiyon hem de fikstürün sıklaşması açısından. Kenny Dalglish aralık ayındaki 6 maçta Henderson, Shelvey hatta Spearing'e forma şansı vermek zorunda kalacak. Onların performansı ise devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağını belirleyecek. Belki devre arasında kiralık bir takviye yapılabilir (Seydou Keita'nın ismi geçiyor mesela). Ama bence Lucas'ın gelecekteki durumuna binaen sağlam bir transfer yapılması gerekebilir.


Aralık fikstürünü açtığımda pembe hayaller kuramadım açıkçası. Takım isimleri göze hoş gelebilir. Newcastle harici takımlar (Fulham, QPR, Aston Villa, Wigan, Blackburn) yukarı oynamıyor. Ama Liverpool için asıl sorun da burada başlıyor. Liverpool'un son yıllarda en çok puan kaybettiği takımları listelediğimizde lige yeni çıkan takımlar ya da alt sıra ekipleri karşımıza geliyor. Hiç aklımdan çıkmaz 2008-09 sezonunda şampiyonluğun kaçtığı maçlar. O sezon Liverpool pek çok zayıf takımla berabere kalmıştı (Benitez etkisinin de payı var). Bu yüzden ve özellikle Lucas'ın yokluğundan dolayı şu 6 maça 18 puan yazamıyorum maalesef.

Hiç yorum yok: