6 Aralık 2011 Salı

Lucassız Liverpool


Lucas. Maç boyunca düşündüğüm tek şey Lucas'tı. Sanki beni haklı çıkarmak istercesine Spearing atılana kadar yeterince kötü oynamıştı zaten. Spearing'in verdiği açıklardan gelen birkaç şut haricinde Fulham ilk 72 dakikada sahada yoktu. Akıcı ataklarla Fulham'ı hapsetmiştik. Yine beni şaşırtmayan olay, bitirme sorunu, baş gösterdi. Liverpool bugün tam 10 korner kullandı. Bunlardan hiçbirinde tam bir kafa vuruşu gelmedi şaşıran var mı?


Charlie Adam'ın gol pası vermek yerine penaltı almaya çalışması ama hakemin penaltıyı es geçmesinden belliydi olacaklar. Yanlış anlaşılmasın. Penaltı verilseydi büyük ihtimal kaçıracaktık. Bu sezon kazandığımız 4 penaltıdan sadece birini gole çevirdiğimizi hatırlatmalıyım. Benim kızdığım nokta takımın motivasyonunu bozması. Gel gelelim 72. dakikaya. Kevin Friend son yıllarda gördüğüm en berbat hakem performanslarından birini sergiledi. Bunda 72. dakikada Spearing'e gösterdiği kırmızı kartın etkisi çok büyük. Kalan 20 dakikada ise Fulham golü hak edecek kadar oynadı. Gerçi yine de gol Reina'nın hatasından geldi ve Liverpool'un 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.


Devre arasında Xabi Alonso da gelse De Rossi de gelse ön liberosuz geçirmemiz gereken 5 maç daha var. (Spearing'i saymıyorum evet) Eğer gerekli takviye ya da taktiksel rötuş yapılmazsa Liverpool çok gol atar belki ama ligde Newcastle ile 6.lık mücadelesi yapar. Kenny Dalglish ve ekibine güvenim sonsuz ama bu aralar Liverpool'u izlemek hiç keyif vermeyecek.

Hiç yorum yok: