24 Ağustos 2009 Pazartesi

Artık düşünme vakti

Az önce biten Liverpool-Aston Villa maçını izledim. İzlemekle kalmayıp saç baş da yoldum tabi. Lafı uzatmadan maça geçelim.

Evet artık "defterim evde kaldı, elektrikler kesildi, silgim kayboldu" gibi bahanelerin bitme vakti. 2. hafta artık bitmiş ve 3. hafta maçlarına geçilmiş. Bir takım zaten 2 maçtan fazla hazır olmama emareleri gösteriyorsa o takımın yaz aylarını ne kadar boş geçirdiği anlaşılabilir. İlk hafta diyelim ki Tottenham bomba gibiydi. 2. hafta Stoke maçı var ki zaten Stoke'un Liverpool'un rakibi olmadığı açık (geçen sene iki maç da 0-0 bitmişti :D). 3. maçta ne diyeceksiniz peki? Aston Villa kendi Gerrard'ını kaybetmiş ve iki maçta Rapid Vienna ve Wigan'a karşı olumsuz bir tablo çizmiş. Benitez'in bahanesi 'hazır değiliz' mi yoksa 'Villa bizden daha hazır' mı?

Benitez'in yıllardır bir açığı olan duran top savunması artık sır değil. Alex Ferguson bir yana David Moyes, Martin O'neill hatta muhtemelen Phil Brown bile bundan haberdar. Geçen seneki Hiddink'in Ivanovic hamlesini hatırlamak lazım. Hatalarından ders almayan bir adam zaten ne arıyor Liverpool'da. Bir değil iki değil ama. Önce Tottenham sonra Aston Villa maçını izleyin, sinirimi anlayacaksınız. Bu sezon ligde yenilen 5 golün hepsinin duran toptan olması şaşırtıcı gelmiyor artık. Duran toplar kısmını rafa kaldıralım yoksa olan yine klavyeye olacak maçta olduğu gibi.

Bir diğer konumuz Gerrard. Sanki Xabi Alonso öz kardeşiymiş sandım maçı izlerken. Yani bir oyuncunun gidişi bizim Gerrard'ı bu kadar mı etkiler. Ama sonra anladım tam olarak sebebini. Gerrard her zaman olduğu gibi koşuyor, çalım atıyor, ara pasları veriyor, şut çekiyordu ama bir şey eksikti. Bir Torres'in yanında, bir Kuyt'ın önünde (sağ açık oynayan bir adamın önü neresi oluyorsa?), bir Carragher'ın önünde... Anlam veremedim. Benitez serbest rolde oyna derken bu kadar serbest oyna dememiştir herhalde. Zavallı maç boyu koşunca oyun kuracak enerji kalmadı. Zaten kaçırdığı şanssız pozisyonlar moralman onu da bitirdi. Yaptırdığı penaltıyı da burada anmazsak ayıp olurdu. Gerçekten çok çok şanssız kaydı. Muhtemelen kaydıktan sonra bin kere pişman olmuştur ama iş işten geçmişti artık. Umarım Reebok Stadium'da daha verimli bir Stevie G izleriz.

Maçtan diğer aklımda kalanlar Mascherano'nun 3. stoper oluşu, Torres'in gözünün morarması, Benayoun ve Gerrard'ın art arda vuramadığı pozisyon...

Bir de güzel şeyden bahsedelim. Liverpool ruhu dediğimiz şeyi bu maçta da gördük. 2-0 maç rölantide giderken bir anda gol geldi. Ama golden sonra tüm takım ayağa kalktı sanki maç yeni başlıyormuş gibi. Atak üstüne atak derken Stevie'nin penaltısı pek hoş olmadı. O penaltı olmasa Liverpool alır götürürdü tabi.

Ben bugün üç-beş ders aldım kendime göre. Cumartesi göreceğiz bakalım Benitez efendi kendine düşen dersleri almış mı?

Hiç yorum yok: