16 Ağustos 2009 Pazar

Bomba transfer budur dostum

Chelsea'nin Agüero'ya yaptığı 57M€luk tekliften haberdarsınızdır. Minimum serbest kalma bedelinden 3M düşük. Atletico kabul etmese dahi aradaki farkı verip Agüero ile görüşme fırsatı elde edecekler. Şimdi söz Agüero ve Maradona'da. Muhtemelen Maradona "İngiltere candır. Git piyasan artsın. Sonra Barça'ya gelirsin." diyecektir, demiştir.

Agüero'dan bahsedecek olursak kendisi favori futbolcularım listesinde Fernando Torres ile beraber 1.liği paylaşmakta. Futbolculuk olarak kısa boyuna rağmen tek eksiği topla çok haşır neşir olması. Neredeyse her maçta 8-10 civarı net top kaybı yapıyor. Bunların dışında oyun kurucu (AMC) mevkiinde de oynayınca zaten gözde bir oyuncu oldu şimdiden. Hızlı bir oyuncu olması da Premier Lig'e çabuk uyum sağlayacağına işaret. Ayrıca Fernando Torres'in yanında oynamasını çok istediğim bir futbolcuydu.

Chelsea'ye getireyim lafı. İngiltere'de şampiyonluk favorisi. İngilizler çok güveniyorlar neden bilmiyorum. Kadro olarak Liverpool ve Man Utd'ın önünde olmalarına rağmen Mourinho'nun oynattığı sistemi bir türlü geliştirememeleri ve Abramovich'in CL sevdası yüzünden 3 senedir ligde tam performans oynayamıyorlardı. (yine de son üç senede 2 kez ikinci 1 kez üçünçü oldular) Açıkçası bu sene beni Ancelotti bayağı rahatlatmıştı. Onun sayesinde Chelsea'nin ilk 2'ye giremeyeceğinden emindim. Ama bu transfer yüreğime indi. Drogba, Anelka ikilisinden ziyade Joe Cole ve Salomon Kalou ile forma yarışına girecektir. Şimdiden insanın ağzı sulanıyor bile. Forma numarası olarak da 10 Joe Cole'a emanet, 18 de Zhirkov'a verildi. 9 değil de sanki 16'yı giyecekmiş gibime geliyor. Ama Independiente ve Atletico'dan sonra mavi forma ona yakışmayacak gibi. (Benimki de laf işte. Bu adam Arjantin milli takımında ve Atletico'da 2. forma olarak mavi forma giymiyor muydu? Bilmiyor muyum sanki...)

Ben ise hala onu Liverpool'da görmek isterim. Gelsin de şu 10 numarayı Voronin'den alsın isterim.

Hiç yorum yok: