9 Temmuz 2009 Perşembe

Arda, 10 numara ve kaptanlık üzerine

Adnan Polat'ın bu sezon Arda'ya 10 numaralı formayı ve kaptanlık görevini vereceğini medyadan öğrendik. Arda'nın kaptanlık teklifine evet dediğini biliyoruz ama 10 numara teklifine ne dediğini bilmiyoruz henüz. Kulübün resmi sitesinde de halen Lincoln kadroda göründüğünden Arda'nın numarası 66 olarak duruyor. Bu bizi ilgilendiren kısım değil tabi ki. Ben ise bu kararı sebepleriyle ele almayı düşündüm.
  • Lincoln meselesi: Lincoln uzun süredir Galatasaray'da sorunlu bir futbolcu. En son Nordbank'taki Hamburg ile yapılan UEFA Kupası maçında oyundan alındıktan sonra teknik direktör Bülent Korkmaz'la yaşadığı tartışmadan sonra iyice gözden düştü. Önce takımdan sonra taraftarlar tarafından dışlandı. Şimdi de kronik hale gelmiş sezon öncesi kamplara katılmama hastalığını sürdürüyor. Adnan Polat bu konuda sözleşmesini feshetmesini düşündüklerini söyledi. Bu da 10 numarayı boşa çıkarıyor. Belki de tüm futbolcuların istediği, peşinden koştuğu hatta zamanında kavga bile ettiği 10 numarayı Arda'ya vererek şimdiye kadar olan hizmetlerine küçük bir hediye gibi düşünmüş olabilir.
  • 10 numaranın mevkisi: Eskiden 10 numara diye bir mevki vardı. Hep tartışılırdı. FM severlerin yakinen bildiği AMC yani forvet arkası denilen bölge için kullanılırdı. Ancak artık öyle bir zorunluluk yok. Forvetler, kanat oyuncuları, hatta defans oyuncuları (William Gallas örneği) bile giyiyor. O yüzden sol kanat oyuncusunun bu formayı giymesinde herhangi bir sakınca yok.
  • Arda ister mi? Arda, önceden katıldığı Saba Tümer'in Bu Gece adlı programında 10 numarayı giymek istemediğini, sebebini de bilmediğini söylemiş. Nedendir bilinmez. Ama bence bu teklifi kabul edecektir.
  • 10 numaranın büyüsü: Bir de "Arda 10 numaranın büyüsüne kapılır, eski formundan uzaklaşır" diyenler olmuş. Bunu hiç anlayamadım. Zira Arda ne yapacak? 10 numarayı verdiler diye antremanlara çıkmayacak mı?
  • Ve en önemlisi forma satışları: Adnan Polat belki de hepsinden ziyade bunu hedefliyordu. Arda'yı seven birçok taraftarda şu an Arda'nın 66 numaralı forması zaten mevcut. Ancak Adnan Polat artık takımda tutamayacağını bildiği Arda'dan son kez yararlanmak istiyor olabilir. 10-Arda herkesin forma koleksiyonunda istediği bir forma olabilir. (Aynı Alex örneğinde olduğu gibi)
  • Kaptanlık meselesi: Yukarıda da bahsettiğim gibi Adnan Polat artık bu senenin sonunda Arda'yı takımda tutamayacağını biliyordu. Onun Avrupa'ya gitmeyi çok istediğinden haberdar. Son senesinde ona gerçekten büyük bir jest olan kaptanlık pazubandını vermesi Arda'yı oldukça sevindirmiştir. Arda'nın Galatasaray kaptanlığına yakışmayacağını düşünenler geçen sezon kaptanlık pazubandını kimlerin taktığına bakmalı. Ayhan'ın olmadığı maçlarda Lincoln ve hatta Sabri bile kaptan olmuştu.
  • Kaptanlıkta yaş: Hele bu yaş olayının hiç sorun edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü elimizde o kadar somut örnekler var ki. İşte bunlardan birkaçı: Fernando Torres, 4 senelik kaptanlığını yaptığı Atletico Madrid'de ilk kaptan olduğunda 19, Fabregas geçtiğimiz sezon sakatken Arsene Wenger tarafından bu göreve layık görüldüğünde 21, Steven Gerrard, Sami Hyypia'dan kaptanlığı devraldığında 23, Marcel Desailly Katar'a gidip de kaptanlığı John Terry'ye verdiğinde Terry 24 yaşındaydı.

2 yorum:

Volvox dedi ki...

Arda kaptanlığa da 10 numaraya da yakışır.

be cool dedi ki...

bugün itibariyle yeni 10umuz ve kaptanımızdır kendisi hayırlı olsun..