15 Temmuz 2009 Çarşamba

Sir'ün planları

Sir Alex Ferguson geçenlerde transfer defterini kapattıklarını açıklamıştı. Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım. Çünkü bu adam Cristiano Ronaldo'yu 94M€ gibi bir fiyatla yollamıştı. Diğer yolladığı oyunculardan Sunderland'e giden Fraizer Campbell'dan 4.1M€, Ipswich Town'a giden Lee Martin'den 2.25M€ kazanmış, diğer gidenler Carlos Tevez ve Darron Gibson'dan ise kasasına bir kuruş koymamıştı. Toplam fiyat 100.35M€ ediyor.

Kadroya yeni katılanlardan Michael Owen'a bir kuruş ödemeyen Ferguson, Obertan'a 3.5M€ ve Valencia'ya 19M€ olmak üzere toplam 22.5M€ harcama yapmıştı. Bunun haricinde Manchester United'ın Benzema'yı son anda kaçırdığını da bilmekteyiz. Böylece Manu'nun kasasına ekstradan 77.15M€ girmiş oluyor.

Aklımdaki sır perdesi haberin devamını okuyunca aralandı. Ferguson demecinde bu seneki fiyatlardan oldukça yakınmış. (Sanki 5 milyona sattı Ronaldo'yu) Real Madrid'i piyasayı yükseltmekle suçlamış vs. Burda Sir'ün ilk amacı altyapıdan yükselen ve yeni gelen oyunculara şans tanımak. Zaten bunu Man Utd kadrosuna baktığımızda da görmekteyiz. Birçok genç oyuncunun bu sezon şans alması gerekiyor. Kadro yükü de hayli fazla. Alex Ferguson'un ligin ilk yarısının bitmesine kadar vakti var. Bu kadroyu oturttuğu zaman kendini zaten başarılı sayacak.

Ama ya başarılı olamazsa? O zaman da daha düşük bir piyasayla girilecek bir transfer dönemi var. Alex Ferguson'un milyon poundları o zaman konuşur işte. İmrenip de alamadığı oyuncuları almak için bir fırsat. Nasıl olsa parası cepte.

Hiç yorum yok: