22 Temmuz 2009 Çarşamba

Liverpool için transfer dedikoduları

Uzun süredir Liverpoolla alakalı transfer dedikodularına mesafeli durmaya çalıştım. Zaten birçoğu da fos çıkmıştı. Ancak bazı haberleri kısa bir süredir not alıyorum. En son bugün patlak veren Mascherano'nun menajerinin ortalığı kızıştırmasıyla sanırım transfer haberleri bir bir yayılacak Liverpool'da. (Çünkü mali durumu çok iyi olmayan Liverpool için Mascherano transferi bir kaynak yaratabilir.)

Walter Tamer yani Mascherano'nun menajerinin Arjantin haber sitelerinden birine yaptığı açıklamayı kısaca yazalım. Bilmeyen okuyucularımız da öğrenmiş olurlar: "Mascherano'nun eşi İngiltere'de mutlu değil. Kendisine çalışma izni verilmediğinden buralarda çok zahmet çekiyor. İspanya'ya gitmek istiyor. Barcelona ise Mascherano ile ilgileniyor bu da Masch'in İspanya'ya gitmesini kolaylaştırır. Liverpool'un oyuncuyu satmak istemediğini biliyoruz. Ama olağanüstü bir teklif gelirse neden olmasın?"

Oyuncunun eşinin transfer işlerine el atmasına zerre haz duymam. O bir yana daha bugünlerde 40M€ gibi bir masrafa giren Barca'nın 40-50M€ civarı bir masrafa daha gireceğine de ihtimal vermiyorum. Ancak biz sadece menajerin aç gözlülüğü sonucu oluşan bir demece göre konuşuyoruz. Masch'in gidip gitmeyeceği sonraki meseledir.

Peki ya Mascherano giderse Liverpool bu parayla neler yapabilir?

  • Alberto Aquilani: Roma'daki gelişimini az çok tamamlamış ve üst düzey kulüplerden teklif bekleyen Aquilani için zaten ekonomik bunalımlar yaşayan Roma'nın kapıyı 15M€'dan açması tahmin ediliyor. Ancak Liverpool, İtalya'ya dönmek isteyen Andrea Dossena'yı teklife ekleyip fiyatı düşürmek peşinde. (Aslında Liverpool'un transfer stratejisi de bu olmalı. Dossena sorunlu ve yetenekleri kısıtlı bir oyuncu. Mutlaka takasta kullanılmalı)
  • Marek Hamsik & Ezequiel Lavezzi: Lavezzi, Napoli'de geçen sezonun başında Maradona'nın formasına göz dikmişti ancak yönetimden aldığı cevap retti. "Önce şampiyonluk getir sonra 10'u alırsın" dediler. Marek Hamsik ise Napoli'nin orta sahasını toparlayan isim. Geçen sezonun yükselenlerinden. Napoli, Lavezzi için 25M€ istiyor. Liverpool'un ilk 11'de oynamayacak bir forvete 25M vermesi saçmalık. Ancak bu iki oyuncuya karşılık bir miktar para ve üstüne Andrea Dossena ile (İtalyan pasaportu bulunan) Lucas Leiva mantıklı olabilir.
  • Ashley Young: Aston Villa'nın Stewart Downing'i kadrosuna katmasından sonra gözden düşen Young da Liverpool ile temasta. Transferin 20-25M€ civarı olacağı söyleniyor. Geçen sezon Albert Riera'nın takıma katılmasıyla iyice şişen sol açık rotasyonunda Ryan Babel duvarlara konuşan adam olmuştu. Eğer böyle bir şey olursa onun da fişi çekilmiş olur.
  • Lucas Biglia: Anderlecht'te oynayan orta saha oyuncusuyla ilgilenen kulüpler Deportivo, Lazio ve Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin Cristian'ı almasından sonra Biglia'yı listeden sildiğini söyleyebiliriz. Biglia bir demecinde İngiltere'ye gitmek istediğini söylemiş. Milli takımdan arkadaşı olan Javier Mascherano'nun bu transfere aracı olacağı söylenmekte. 23 yaşındaki oyuncunun ayrıca İtalyan pasaportu da bulunduğu için çalışma izni sorun olmayacak.
  • Moussa Sissokko: Toulouse'da oynayan Fransız oyuncu ile Tottenham ve Liverpool'un ilgilendiği söylenmekte. Sissoko aynı Biglia gibi orta sahada görev yapmakta. 19 yaşındaki oyuncu tüm bu tekliflere rağmen Toulouse'da kalmak istiyor. Benim de Biglia ve Sissoko hakkındaki yorumum eğer orta sahadan hiçbir oyuncu gitmezse bu iki oyuncunun transferinin çok saçma olduğu yönünde. Elimizde bir Lucas Leiva gerçeği var. Onun bile rotasyona ne kadar girdiğini herkes biliyor.
  • Alvaro Negredo: Her ne kadar Real Madrid'e yeni transfer olsa da Huntelaar, Van Nistelrooy, Raul, Benzema ve Higuain'den oluşan Real Madrid forvet hattında rotasyona girmesi çok zor. Real Madrid gelen teklifler doğrultusunda İspanyol oyuncuya yol verecektir. Fiyata göre 23 yaşındaki oyuncunun David Ngog'un misyonunu üstlenmesi mantıksız değil. Negredo'nun, Torres'in arkasında, yedekte, beklemesini sorun etmeyeceği kanısındayım. Bu transfer için Real Madrid'in bu sezon içerisinde ödediği 5M€ yeterli gibi.
Yukarıdaki söylentilerin yanında bir de gerçekleşmeyen senaryolar mevcut. Onlardan da birkaç kelam edelim.

  • Xabi Alonso: Real Madrid'in ön libero mevkiine yapacağı isabetli transferlerden biriydi. Ancak Liverpool için de hayli önem taşıyan bir oyuncu olduğu için Benitez transfer görüşmelerini ağırdan aldı ve Xabi Alonso Liverpool'da kaldı.
  • David Villa & Silva: Valencia bu oyuncuların pazarlamasını hiç umursamadı bile. Villa'nın Barça ile Real Madrid arasında rekabet konusu olduğu bile yaşanmıştı. Ama Villa bu sezon kulüpte kaldı. Kendisinin bu sezon geçen sezon kadar iyi oynayacağı tartışılır. Gelecek yaz 29 yaşına girecek oyuncunun fiyatının yükselmesi için son şans 2010 Dünya Kupası olacak. Eğer büyük kupadan sonra Valencia yine pazarlamayı beceremezse Villa'nın fiyatı 5-10M€ düşer.
  • Arjen Robben: Real Madrid'in para kazanmak istediği oyunculardan biriydi. Ancak takasta kullanılamayınca ve fiyatının 25M€ olduğu açıklanınca Benitez bu oyuncudan vazgeçti.
  • Alessandro Del Piero: Bir dönem konuşuldu durdu. Dossena'nın Juventus'a gitmek istediğine falan değinildi. Ancak Del Piero sözleşmesini yenileyince bu iş de iptal oldu. Ki zaten yenilemeseydi de ben Del Piero'nun gelmeyeceğine emindim.
  • Franck Ribery: Taliplisi çoktu. Kendisi "Real Madrid'den başka takımda oynamam" deyince tüm müşteriler kapının önünden çekildiler. Ancak Bayern pek satacak gibi durmuyor.
  • Radamel Falcao: Yeni Tevez olarak pazarlanan oyuncu Porto ile anlaşınca transfer yattı.
  • Stewart Downing: M'boro ligden düşünce neredeyse tüm Premier Lig takımları peşindeydi. O ise Aston Villa ile anlaştı.
  • Yuri Zhirkov: Rusya milli takımı ve CSKA Moscow takımlarıyla başarıdan başarıya koşan oyuncu en son CSKA'nın abisi Chelsea ile anlaştı.
  • Danijel Pranjic: Heerenveen'de oynayan 27 yaşındaki Hırvat oyuncu Bayern ile anlaştı.
  • Yossi Benayoun: Tüm yaz boyunca en çok sevindiğim senaryolardandı. Yossi'yi Barça'nın istediğiydi. Ama sevincim buruk kaldı. Ortada hiçbir haber yok.
  • Micah Richards: Man City 2. kaptanı 20 yaşındaki Micah Richards gelseydi mutlaka takımın defansına level atlattıracaktı. Ancak o kalmayı tercih etti.
  • Michael Owen: Rafael Benitez'in bu transferi istediği ancak Kop'tan çekindiği konuşuluyordu. Eski Liverpoollu şimdi Man Utd'da.
  • Keirrison: Brezilya ligi ve FM takipçilerinin yakından tanıdığı bir isim. Henüz 20 yaşında. Barcelona ile anlaşacağı söyleniyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali Ece'nin dediğine göre Benitez istememiş Owen'ı. "Fowler'da da gördük ki, gidip geri gelen yaramıyor" demiş. Ayrıca Riera ve Benayoun'u Liverpool'a kesinlikle yakıştırmıyorum. Bilmem Liverpoollular ne düşünüyor?

aea dedi ki...

Ben de yakıştıramıyorum malesef ama ikisi de uzun süre kalacaklar gibi. Benitez'in saçmalıklarından.

Mesela o ikisinin yerine Babel ve Arda dönüşümlü olsa muhteşem olurdu.

Adsız dedi ki...

Bence de. Babel'in bu hale gelmesi de önemli bir yazı konusu aslında.

aea dedi ki...

Yazdım bir kenara :)