21 Mart 2009 Cumartesi

Fikstür Konya'nın avantajına mı?


Malumunuz Konyaspor bugün düşme hattındaki rakibi İBB'ye 2-0 mağlup oldu ve ligden düşme yolunda büyük bir adım attı. Bu futbolla Konyaspor'un ligde kalması imkansıza yakın. Yine bir ara düşme hattında olan takımlardan Denizlispor son 5 maçta 4G-1B alarak alt sıralardan kurtuldu. Bir başka takım, Kocaelispor ise son 5 maçta 3G-2B aldı. Tabi bu maçlardan 5-2 GS ve 1-1 FB maçlarını da unutmamak gerek.

Peki bu 5 haftada Konya ne yaptı? Yalnızca 2-0'lık Antalya ve 1-0'lık bal kovanı bir Trabzon maçlarında puan alabildi. Her ne kadar Antalya maçından sonra kalma adına çok rahatlayan bir Konyaspor görsek de asıl tehlike o zaman başladı. Konya halen serbest düşüyor. Rakipleri puan için ellerinden geleni ortaya koyarken Konyaspor maçları "bitse de gitsek" havasında oynuyor. O zamanlarki tehlike ile şimdiki arasında ciddi bir fark var artık. Çünkü bu çalan tehlike çanları Konyaspor için son kez çalmakta. Konya'nın imdadına ise fikstür yetişiyor.

Buyrun bir bakalım fikstüre:
Hacettepe
Gençlerbirliği (D)
Sivas
Kayseri (D)
Kocaeli
Bursa (D)
Es-Es
Fener (D)
Ankara

Aslında ilk başta düşme hattındaki 3 rakibi (Hacettepe, Kocaeli, Es-Es) ile iç sahada maç yapması çok büyük bir artı olarak görünüyor. Ama Konyaspor'un iç saha performansı göz önünde bulundurulduğunda 3 maçta tahmini 5 puan yazılabilir. İçerdeki diğer maçlardan Sivas ve Ankara maçlarından 1 puan alınabilir. (Burada Ankaraspor'un maçı satma ihtimali mümkün o zaman 3 puan oluyor) Deplasmanda ise 2-3 puan iyidir. Yani bu tahminlerin doğrultusunda Konyaspor, Hacettepe'den sonra düşecek ikinci takım olacak gibi duruyor. Eğer diğer takımlar, mesela Ankaragücü, maçlara gereken önemi vermez ve Konyaspor akıllanmaya başlarsa hala şansı var. Ama öncelikle takımın şu tehlike çanlarını duyması gerek.

Hiç yorum yok: