12 Mart 2009 Perşembe

Oz büyücüsü

Yine Galatasaray'dan efsane bir maç. Yani ne desem bilemiyorum. Tek stoperle oynayan bir takımda o stoper oyundan atılınca herhalde yapacak bir şey kalmıyor. Nasıl olduysa maçın 40 dakikasında stoper oynayan Harry Kewell bayağı başarılı bir performans sergiledi. Hatta Meira bile bu defansta daha fazla sırıtıyordu.

Maçın başında bastıracak diye düşündüğümüz Hamburg'dan eser yoktu. Hoş yine korner üstüne korner kullanıyorlardı. Bu kornerler de aslında kendilerine tuzak oldu diyebiliriz. Bir-iki derken yine bir korner sonrası kontradan Ayhan fileleri havalandırdı.

Sonraki dakikalar önemli idi Galatasaray adına. Tam da bu sıralar Petric, De Sanctis'in koltukaltına vuruverdi. İlk yarıda paçayı iyi yırtmıştı Galatasaray. Hatta biz de arkadaşlarla "70'e kadar böyle giderse 2 olur" muhabbeti yapıyorduk devre arası. Neyse maç başladı bizde umut çok tabi. Sonra bizim Sabri'nin kanadından gelen bir atak, seken bir top ve gol. Hayallerimizi belki yıkmıştı bu gol ama Nordbank'ta sanki evinde gibi oynuyordu Galatasaray. Hiç de ezdirmiyordu kendini. Sonra Nonda çıktı sahneye. Atsam mı aşırtsam mı beklesem mi diye düşündü düşündü en son aşırttı ama nafile. Ondan sonra da gelen -bence haksız- bir kırmızı kart maçı Galatasaray adına neredeyse bitirmişti. Son adam değildi zaten direk adama müdahale yoktu. Neyse bu konuyu fazla uzatmayalım. Sonrasında spikerin anons ettiği gibi Harry Kewell stopere geçti. Sanki oyuncu değişikliğine kadar orada oynayacakmış gibi idi. Ama galiba antremandan hazırlıklı imiş. Maç sonuna kadar orada oynadı. Top ıskalamadı ve adamları gayet de iyi marke etti. O arada bir ara Olic sahneye çıkar gibi oldu. Nasıl kaçırdı biz de inanamadık. Ümit'in golünde de faul var gibi görünmüyordu.


Neyse canım Nordbank'ta 1-1 iyi skor. Eminim ki Galatasaray ASY'de başarılı bir skor alıp turu atlayacaktır. Bundan hiç şüphem yok.

Hiç yorum yok: