8 Mart 2009 Pazar

Şamar oğlanı Miami! (99-89)

5 günde Miami'yi 2. defa yenmek güzel tabi. Bu sezon öncelikli hedefi play-off olan bir takım olan Miami zaten bu tip maçları gözden çıkarmıştır. Ama hedefi şampiyonluk olan Cavs bu tip maçları kaybetmemeli. Gerçi şu an play-offlara kalmayı garantiledik ve Boston'ın önünde birinciyiz.

Maça gelince maç zaten ilk çeyrekten bitmiş. 28-14 gibi rakibin ikiye katlanması zaten psikolojik olarak rakibi çökertmiştir. Aslında maçta LeBron çok da iyi oynamış sayılmaz. 43 dk. süre almış 14-10-12lik performansla td yapsa da bu iyi oynadığını göstermez. İç sahada 5/15 üçlükte 0/3 serbest atışlarda 4/7 ile oynamış. Yani isabet oranı bir hayli düşük. Ama Mo Williams ve Delonte West'i gerçekten alkışlamak gerek. Bu ikili Cleveland'ın yıllardır süregelen üçlükçü-şutör eksiğini bayağı kapatmış durumdalar. Bunu genel olarak söylüyorum. Zaten bugünkü performansları yeterince göz doldurucu. Mo-Will 29-5-3, West 19-3-6lık performans göstermişler. Tabi ikisinin toplam 8/10 üçlük isabeti tutturması harika bir şey. İç sahada da 16/26.

Gelelim rakibe. Hep beğendiğim bir oyuncu olan Dwyane Wade yine döktürmüş. 25-8-12 ile oynamış. Aslında Miami şu an, 2-3 sene önceki Cleveland gibi oynuyor. Bir oyuncu zirvede ama diğer oyuncular boş boş geziyor. Halbuki Wade'i tamamlayacak bir kadro kurulabilirse Miami gerçekten zirveye oynayabilir. Gecenin diğer performanslarından JO 19, Mike Beasley 17 sayı atmış. Ama bunlar tabi ki galibiyet için yeterli olmamış.

Hiç yorum yok: