7 Mart 2009 Cumartesi

Madrid derbisinde kazanan Barça!

Maçı hava muhalefeti nedeni ile kesik kesik izlemek zorunda kaldım. Maç boyunca ağırlıklı oynayan Atletico Madrid'di. Real'in atakları çok zayıf kalıyordu. Agüero üzerinden Atletico'yu desteklediğim için her pozisyonda heyecanlandım doğal olarak. Yalnız Atletico ataklarının şöyle bir sorunu vardı. Kaleciden veya defanstan dönünce tamamlayacak kimse olmuyordu. Belki de bu yüzden Atletico galibiyeti kaçırdı. Art arda gelen Atletico ataklarının birinde Kun'un asisti ile Forlan golü buldu. Sonra da Atletico zaten ilk yarının sonuna kadar yattı.

İkinci yarıda yine Real Madrid atakları çok zayıf geliyordu. Ama Atletico defansı da açık vermeye başlayınca ataklar hep defansın içinde kaybolan oyuncuların üzerine oynandı. Bu tip pasların birinde Huntelaar golle buluştu. Gol biraz ofsayt kokuyordu ama hiçbir defans oyuncusu itiraz falan etmedi. Sonra Atletico yine bastırmaya başladı. Bir Agüero bir Forlan kaçırdı. Sonlara doğru Forlan iki tane uzaktan şutu rastgele vurdu. Bir de Raul'un kayda değer bir rövaşatası vardı. Son dakikalarda Sergio Ramos'u bir pozisyonda geçen Agüero çok rahat vurabileceği bir pozisyonda topu bırakıp penaltı bekleyince bir fırsat daha kaçtı.

Barça, Real'in bu puan kaybını es geçemedi. Busquets ve Messi(p)nin golleri ile Athletic Bilbao'yu 2-0 geçti ve puan farkını 6'ya çıkardı.

Ekstra notlar:
  • Agüero çalımlarıyla paslarıyla driplingleriyle yine harika oynadı. Hep dediğim gibi inşallah Liverpool formasıyla görürüz onu.
  • Robben'i Chelsea'deki zamanından beri severim. Liverpool maçında da iyi oynamıştı. Bu maçta da yokları oynayan takımını ayakta tutan oyuncuydu. Top sürerken oraya buraya topu çekmesi falan artık klasik olmuş belli.

Hiç yorum yok: