5 Nisan 2009 Pazar

Galibiyet serisi sona erer mi?


Selçuk'umuz cumartesi günü Oyak Renault'yu 91-83 mağlup etti. Haftasonu blogdan bir süre uzak olduğumdan dolayı maçı sıcağı sıcağına yazamayacağım. Belirteceğimiz birkaç nokta var o kadar.



5. maçımızda üst üste 4. galibiyetimizi yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Artık düşme hattında bizden çok daha isteksiz takımlar var. Sonuç da biz de düşme hattından uzaklaşmış sayılmayız ancak diğer takımların formu bizi bir nebze rahatlatıyor.


Maçta ise her zaman olduğu gibi ilk yarı Selçuk show vardı sahada. İkinci yarı malum sayı yeme serileri rakibin bazı beceriksizlikleri sayesinde yarıda kaldı. Evren Büker'in müthiş üçlük yüzdesi ve Alex Gordon'ın performansı Oyak Renault'yu maç sonuna kadar maça ortak etti. Çakma James White reklamıyla gelen Leroy Hickerson'ın performansını merak ediyorduk. Gördük ki hakikaten havada uzun zaman geçiriyor. Vurduğu smaçlarda hatta çektiği şutlarda bile havada asılı kaldığını gördük. Hücum ribaundlarında takıma önemli katkısı var.


Ekene ve Alex her zamanki gibi takımın hem savunmasını hem hücumunu domine ettiler. Pek mümkün değil ama ikisinden birisinin takımda kalması gelecek sene için müthiş kazanç olacaktır.

Bu maçı da bir şekilde atlattık. Peki gelecek haftalarda takımın durumu ne olacak? Kafamızda soru işaretleri var. Zira son maçlardaki fikstür avantajı son maçlara doğru iyice kayboluyor. Dilerseniz kalan maçlara bir bakalım.

BJKCT (d)
FBÜ
Aliağa (d)
TT
Daçka (d)


Bu 5 maçtan çıkaracağımız 3 galibiyet bizi 9 veya 10. yapar. 4. galibiyet ise play-off'a yeterli olabilir. Ancak şimdiye kadarki tecrübem bu maçlardan 2 galibiyet çıkabileceğini söylüyor. Bu da ancak 11-13 arası bir sıralamaya tekabül ediyor. Neyse en azından 2'den az galibiyet almayalım da...

Hiç yorum yok: